Unknown: Optional parameter $limit declared before required parameter $featured_module_id is implicitly treated as a required parameter in /usr/home/lsw_data_02_dro/eurolab1/www.kochnatumed.nl/www/catalog/model/journal2/product.php on line 146 Over onze klei tabletten

Over onze klei tabletten

Wat doet het?

Deze grijze klei bevat van nature gepolymeriseerde humuszuren in een zodanige vorm en binding met de klei, zodat deze de goede bacteriën in de spijsvertering stimuleert. Dit heeft verschillende, grote gevolgen:

  1. Bij de intensievere vertering die ontstaat door de stimulering van de spijsvertering worden vele schadelijke stoffen of halfverteerde stoffen die vrij komen in de vertering van ons voedsel verder afgebroken. Dit kan van belang zijn in geval van voedsel allergieën.
  2. Er wordt op dezelfde wijze een beschermende slijmlaag opgebouwd waardoor ingewanden minder gevoelig worden voor alle biochemische afbraakproducten in de spijsvertering.
  3. Een kleine hoeveelheid van deze speciale weldadige humuszuren komt via de darmen in de vertering en kan het bloed zuiveren.

Hierdoor kan deze grijze klei in sommige gevallen behulpzaam zijn bij onder meer darmontstekingen, voedselallergie, acné etc..

Waarom deze klei ten opzichte van andere kleisoorten?

- In andere soorten klei komen geen natuurlijke humuszuren voor zoals in deze klei.

- Elke batch klei wordt compleet onderzocht op een zeer uitgebreid pakket zware metalen, dioxinen, dibenzofuranen en pcb-achtige dioxinen e.d. zaken die van nature in klei kunnen voorkomen. Deze kunnen ook voorkomen in klei dat nooit in aanraking is geweest met vervuiling. Veel voedingssupplementen op basis van klei zijn niet op deze parameters getoetst. Deze grijze klei is extreem schoon, het is ongelofelijk, maar deze klei is ongeveer 10 keer schoner dan zelfs de strenge schone grond norm. Vele kleisoorten voldoen absoluut niet aan de normen voor voedingssupplementen, deze grijze klei wel, elke batch opnieuw!!

Is deze klei hetzelfde als in de FIR carbonclay die al jarenlang bekend en succesvol is in de Europese melkveehouderij, hèt voedingssupplement voor dieren?

Ja en nee. 

Ja, het is dezelfde natuurlijke klei.

Nee, de op deze site aangeboden grijze klei is nog eens extreem veel fijner gemaakt en bevat hierdoor veel meer actieve humuszuren en veel meer kleioppervlak. Hierdoor kan met een veel kleinere hoeveelheid volstaan.
Normaal krijgt een koe 150 gram per dag, dat is ongeveer 1% van wat hij dagelijks eet. Een volwassen koe weegt ca. 650 kilo, afhankelijk van het ras.
Dus per kg lichaamsgewicht zouden we als mens al gauw 15 gram moeten slikken. Dat is niet weinig en vandaar de geconcentreerde tabletten. Verder zijn deze kleitabletten geproduceerd onder strenge voorschriften zoals die gelden voor de productie van voedingsmiddelen.

Op deze site staan diverse soorten klei, welke moet ik kiezen? 

Elke soort klei bevat dezelfde hoeveelheid, soort en kwaliteit grijze klei. Maar er zijn per soort wel andere kruiden aan toegevoegd, zoals spirulina of darmkruiden. U kiest derhalve de soort die het beste bij een eventuele kwaal past. Indien u geen kwaal heeft maar het preventief gebruikt, kunt u voor elke soort kiezen bijvoorbeeld voor de algemene klei met spirulina.

Waarom zijn alleen gepolymeriseerde humuszuren goed?

Voor de gezondheidsstudies die zijn uitgevoerd zijn gepolymeriseerde humuszuren gebruikt. Deze studies ondersteunen de -door ons- op deze website gemaakte claims. Er zijn ook schadelijke, niet gepolymeriseerde humuszuren. Vandaar wordt de nadruk gelegd op gepolymeriseerd.

Waarom worden er niet meer producten met gepolymeriseerde humuszuren aangeboden?

Deze grijze klei bevat deze humuszuren van nature. Het gebruik van niet natuurlijke, of geconcentreerde gepolymeriseerde humuszuren is nog niet toegelaten (alleen medische, onder meer in Duitsland).

Wat is het verschil tussen actieve kool tabletten en de grijze klei?

Actieve kool kan alleen gedurende een beperkte tijd, bijvoorbeeld enkele dagen worden gebruikt. Grijze klei kan jaar in jaar uit worden ingenomen. Actieve kool bindt ook nuttige voedingsstoffen, dat is op zich niet erg als dit maar niet te lang duurt.

Wat is het effect op andere geneesmiddelen?

Dat is niet van alle geneesmiddelen bekend. Het slechtste effect zou kunnen zijn dat sommige werkzame stoffen uit medicijnen gedeeltelijk zouden worden gebonden door de klei. Met name werkzame stoffen waarvan minder dan 10 mg werkzame stof per dag wordt ingenomen. In de meeste gevallen wordt nauwelijks of geen effect verwacht.