Unknown: Optional parameter $limit declared before required parameter $featured_module_id is implicitly treated as a required parameter in /usr/home/lsw_data_02_dro/eurolab1/www.kochnatumed.nl/www/catalog/model/journal2/product.php on line 146 Het "Koch 7 dagen dieet"

Het "Koch 7 dagen dieet"


Nu als PDF te downloaden

Het is sowieso goed het dieet een keer te doorlopen, maar het is speciaal bedoeld voor hen die lijden aan darmklachten, in het bijzonder darmontstekingen zoals de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. Bij de laatste aandoening wordt met het “Koch 7 dagen dieet” het meest positieve resultaat verkregen.

Labonderzoek: Er bestaat de mogelijkheid om bij een laboratorium, zoals Eurolab Deventer, een bacteriologisch en mycologisch fecesonderzoek te laten uitvoeren. Op basis daarvan kunnen we beter vaststellen en/of voorspellen welk effect kan worden bereikt met het dieet. Een dergelijk onderzoek kost ca. € 95,- excl. btw.

In de praktijk echter wordt, gezien de kosten, het dieet zonder voorafgaand onderzoek gedaan, en worden de resultaten afgewacht.

Principe in het kort: Dit dieet is met name bedoeld om de groei te beperken van een aantal schadelijke (ook) in de darm levende micro-organismen waaronder Clostridia (bacteriën) en Aspergillus (schimmels).

Het “Koch 7 dagen dieet” in combinatie met 6 tabletten Metabolical Harmony (Darm clear and protect) is in de regel voldoende om de genoemde organismen kwijt te raken (een deel van het "clear" proces). Eventueel kan het bijvoorbeeld 2 x per jaar worden gedaan. In hardnekkige gevallen kan 1 x per maand het “Koch 7 dagen dieet” worden aangehouden.

Buiten die dieetweken worden de normale 3 tabletten (Darm clear and protect) per dag aanbevolen (het beste 3 x 1) om de beschermingslaag (slijmlaag) en de spijsverteringsweg te onderhouden dan wel verder op te bouwen (clear and protect).

Het 7 dagen dieet gaat niet om hoeveel er wordt gegeten, maar om de samenstelling (eiwitarm, niet eiwitvrij). Deze 7 dagen: geen soja, tofu, geen zuivel (alleen evt. boter). Verder ook geen vlees, vis en aanverwant nuttigen.

Wat wel: Groenten, fruit, brood, rijst, beperkt bonen nuttigen.
Wat de groenten betreft: minimaal 500 gram groenten (bonen vallen hier in het kader van het dieet niet onder) per dag netto!
Tevens blijvend 1 - 2 x pilletje vitamine D (400 IE) per dag, zeker als men al langer ontstekingen had (ter voorkoming van doorslag naar darmkanker). Deze vitamine D kan overal worden gekocht, er is geen speciale kwaliteit noodzakelijk.

Nog een laatste tip: blijf de Metabolical Harmony in voldoende dosis (6 per dag) slikken, ook als de klachten zijn verdwenen. Door onderhouden van de slijmlaag worden de maag en darmen ondersteund om terugvallen te voorkomen (protect).