Het "Koch 7 dagen dieet"

Bij klachten wordt het Koch-7-dagen-dieet aanbevolen. Het is sowieso goed dit dieet een keer te doorlopen, maar het is speciaal bedoeld voor hen die lijden aan darmklachten, in het bijzonder darmontstekingen zoals de ziekte van Crohn, prikkelbare darm, Colitis Ulcerosa (darmontsteking dikke darm)

Bij darmontsteking en langdurige diarree werd met het “Koch 7 dagen dieet” het meest positieve resultaat verkregen. In de regel wordt binnen enkele dagen tot 2 weken merkbaar effect verkregen. Indien dat niet het geval is, kunt u wel Metabolic Harmony tabletten blijven slikken, omdat dit sowieso goed is voor uw vertering, maar is het blijkbaar voor u niet de oplossing voor de kwaal.

Principe in het kort:

Dit dieet is met name bedoeld om de groei te beperken (te beëindigen) van een aantal schadelijke (ook) in de darm levende micro-organismen waaronder de extreem giftige Aspergillus-schimmels. Het “Koch 7 dagen dieet” is in de regel voldoende om in combinatie met dagelijks 6 tabletten Metabolic Harmony de genoemde organismen kwijt te raken.

Mochten klachten onverhoopt weer toenemen dan kan dit 7-dagen-dieet worden herhaald. Vaak kan er met een kortere periode worden volstaan, bijv. 3 dagen. Na die dieetweken kan met de normale dosis van ca 3 (tot evt. 6) tabletten Metabolic Harmony per dag volstaan om de vertering goed te blijven laten verlopen en een beschermingslaag (slijmlaag op het darmoppervlakte) te onderhouden dan wel verder op te bouwen.

Het 7 dagen dieet gaat niet om hoeveel er wordt gegeten, maar om de samenstelling (eiwitarm, niet eiwitvrij). Deze 7 dagen: geen soja, tofu, zeer weinig of geen zuivel. Verder ook geen vlees, vis en aanverwant.

Wat wel: Groenten, fruit, brood, rijst, beperkt bonen nuttigen. Wat de groenten betreft: minimaal 500 gram groenten (bonen vallen hier in het kader van het dieet niet onder) per dag netto!